Många i den svenska it-branschen har ett förflutet på det klassiska bolaget Supplies Team, som grundades redan 1925, vilket i it-sammanhang är att betrakta som strax efter Jesu födelse.

– Ja, det är ett gammalt fint bolag. Jag har själv jobbat där i ett antal år och det är det många andra som också har, säger Xllnc’ vd Martin Backman, som låter mycket nöjd över förvärvet.

I dagsläget är det ett 40-tal personer som jobbar på Supplies Team. De ansluter nu till Xllnc’ styrka på ungefär 110 personer och med det nya bolaget ombord räknar Xllnc Gruppen med att nå en omsättning på mer än 1,1 miljarder kronor under 2018.

– Supplies Team jobbar också med arbetsplatsen, men mer med fokus på det runt omkring, som till exempel telefoni, print och AV. Medan Xllnc jobbar mer med klienter och det som är närmast användaren. Så utifrån Xllnc’ perspektiv blir Supplies Team ett bra kompletterande erbjudande, säger Martin Backman.

Läs också: ”Oacceptabelt driftstopp på Klarna – väcker frågor om trovärdigheten”

Även om Xllnc hoppas dra stor nytta av sina nya kollegor kommer det klassiska namnet att finnas kvar under de nya ägarna.

– De kommer att heta Supplies Team. Vi kommer så klart jobba mycket tillsammans, men de fortsätter fokusera på det de är duktiga på. Och vi ser fram emot att få fira 100-årsjubileum så småningom. Även om det finns en viss nostalgisk känsla i det så ser vi framåt. Vi ser en stor möjlighet i det här. Bara nostalgi gör man inga affärer på.

Hur mycket fick ni betala?

– Den uppgiften är konfidentiell.