Sharp var en av de stora spelarna på pc-marknaden för ett par decennier sedan, men la ner den verksamheten 2010. Sedan 2016 ägs företaget av Foxconn – och kan nu vara på väg mot en återkomst på pc-marknaden.

För ett par år sedan flyttade Toshiba pc-verksamheten till Toshiba Client Solutions (TCS) som en del i företagets omorganisation.

Läs mer: Här är det enda pc-segmentet som växer de närmaste fem åren

I ett uttalande uppger Toshiba:

"TCS genomförde sedan en rad åtgärder för att stabilisera verksamheten, bland annat genom att flytta fokus till företagsmarknaden, se över personal- och verksamhetssidan samt undersöka vilka möjligheter som finns med tredjepartsföretag. Toshiba har beslutat att det bästa sättet att stärka TCS, öka värdet och säkra den globala konkurrensförmågan och affärsutvecklingen är att välja Sharp som partner”.

När försäljningen är slutförd så är Toshibas ambition att fortsätta tillhandahålla varumärkeslicensiering för pc-produkter, uppger företaget i uttalandet.

Läs mer: Pc-divisionen nästa för Toshiba? Asus pekas ut som köpare

Affären väntas vara klar den 1 oktober i år. Enligt nyhetsbyrån Reuters är affären värd 36 miljoner dollar, men inkluderar också 1,8 miljarder dollar i nya aktier.