I början av året öppnade Amazon sin kassalösa butik Amazon Go i Seattle i USA. I stället för att använda varukorgar och betala i kassan när du är klar så går det bra att lägga ner varorna i din egen väska och sedan betalas allt när du går ut genom butiksdörrarna. Det krävs att Amazon fått tillgång till ditt kreditkortsnummer via en app och sedan sköts resten av en stor mängd kameror och sensorer inne i mataffären.

Men nu uppges Microsoft arbeta på att ta fram system för kassalösa butiker som ska kunna hjälpa handeln att hålla jämna steg med Amazon, skriver Reuters. 

Läs också: Google tar upp fajten om mat på nätet 

Enligt tre källor ska Microsoft ha visat upp smakprov på tekniken för detaljhandlare runt om i världen och ha haft samtal med Walmart om ett eventuellt samarbete.

Vilken teknik som Microsoft använder framgår inte men enligt nyhetssajten The Verge är den troligen relaterad till Project Kinect – Microsofts avancerade sensorteknik som flyttat in i Azure.

Microsoft utvecklar inte bara teknik för handeln utan är också nummer två efter Amazon när det gäller molntjänster för att driva e-handelssajter exempelvis.