I början av juni meddelade Google att de avbryter sitt AI-samarbete med det amerikanska försvars­departementet – ett samarbete som kritiserats av både forskare och Google-anställda.

Nu får företaget ännu en gång motta kritik för sina samarbeten, fast den här gången kommer kritiken från en grupp kongressledamöter som inte gillar Googles samarbete med Huawei. Det skriver Reuters.

”Samtidigt som vi beklagar att Google inte vill fortsätta en lång och givande tradition av samarbete mellan militären och teknikföretagen, är vi ännu mer besvikna över att Google hellre vill stötta det kinesiska kommunistpartiet än den amerikanska militären”, skriver politkerna i ett brev till Google.

Läs också: Google lägger ned det kontroversiella AI-samarbetet med Pentagon

Google verkar dock ta kritiken med ro och meddelar Reuters att de gladeligen kommer att svara på kritiken.

”Precis som många amerikanska företag har vi avtal med ett stort antal tillverkare världen över, inklusive Huawei. Vi ger inte någon särskild tillgång till Googles användardata i något av de avtalen, och våra avtal innehåller integritets- och säkerhetsskydd för användardata”, säger Googles talesperson Andrea Faville till Reuters.