I början av året startades bolaget Britt av de kontor som tidigare verkat under namnet Invid Mitt. De aktuella kontoren, som ligger i Västerås, Eskilstuna, Örebro, Falun och Stockholm, har numera alltså lämnat Invid för att istället verka på egen hand.

– Vi växte så pass mycket mer än de andra Invidbolagen och kände att vi behövde komma snabbare till marknaden, så numera är vi personalägda, säger Britts vd Tore Nallgård.

Och idag blev det alltså klart att bolaget tar hem en riktig storaffär, med vårdkoncernen Ambea. Britt ska leverera datacentertjänster, molntjänster, databasdrift, applikationsdrift samt arbetsplats som tjänst och på-platsen-stöd. Avtalet är tecknat på sju år och avtalsvärdet uppskattas till cirka 100 miljoner kronor.

Läs också: Ny storaffär i svenska branschen – Office IT-Partner, Zetup och Dicom slås ihop

– Det är en väldigt stor affär. De vill ha en mellanstor spelare, en svensk partner med industrialiserad it. Vi ser det här som ett gott kvitto på att vi kommit långt med våra industrialiserade it-tjänster, säger Tore Nallgård.

I dagsläget har Britt 90 anställda, men Tore Nallgård räknar med att passera 100 vid årsskiftet. Han förklarar bakgrunden till namnet med att man vill bli mer personliga och inte minst påvisa hur självklart man tar it genom att lyfta fram devisen ”it som inte märks”.

– It-branschen har blivit hård och opersonlig, och vi ville bli personligare med kunderna. It-infrastruktur är vårt ursprung och vi pratar gärna om it som inte märks. För tonåringar idag är uppkoppling viktigare än varmvatten, säger han och fortsätter utveckla hur det kan kopplas till namnet:


ANNONS: Storsatsande eventet IBM Analytics University kommer till Stockholm 17-20 september 2018


– Vår reklambyrå tyckte att vi skulle ta ett kvinnonamn eftersom det kommer sticka ut och märkas. Och sedan, varje gång någon frågar om namnet, så kommer vi att kunna berätta om vår vision, och det funkar verkligen varje gång. Vi valde Britt, ett namn där vi också har it som inte märks.