Cygni tog hem kraftmätningen

Svenska Kraftnät har fått uppdrag av regeringen att införa en elmarknadshubb, som ska fungera som ett centralt nav för all information som skickas mellan olika aktörer på den svenska elmarknaden. Det beskrivs som den största förändringen av elmarknaden sedan avregleringen för drygt 20 år sedan.

Med hubben hoppas man förenkla och underlätta för såväl elkonsumenter som nya aktörer och tjänster inom exempelvis energieffektivisering. Det bolag som ska utveckla den nya elmarknadshubben blir svenska konsultbolaget Cygni, som tog hem upphanlngen i kampen mot jättar som Tieto, HiQ, Accenture, CGI, Siemens, Capgemini och IBM.

Något exakt värde på affären framkommer inte, men projektet är drygt tre år och kommer att sysselsätta cirka 20 konsulter.

– Vi är otroligt glada och stolta över att få Svenska Kraftnäts förtroende att utveckla detta oerhört viktiga system som kommer att förbättra och förenkla elmarknaden för samtliga Sveriges 5 miljoner elkonsumenter, säger Jakob Rönström, konsultchef på Cygni.

Cygnis vd Jon Persson säger att en positiv effekt av den nya hubben blir att man som elkonsument kommer att slippa ha kontakt med både ett elhandelsföretag och ett elnätsföretag. Istället kommer man att kunna teckna avtal med ett enda företag som fakturerar kostnaderna för både elförbrukning och elnätanvändning.

– Svenska Kraftnät har enligt oss genomfört en mycket noggrann och kvalitetsinriktad upphandling. Vi ser fram emot att få arbeta med detta projekt som även har en viktig roll att spela när det gäller att stimulera omställningen till en hållbar energiproduktion i Sverige, säger han.

Samhall pionjärkund för IFS

Samhall har valt att satsa på svenska affärssystemleverantören IFS, och som en av de första kunderna inför man den nya plattformen IFS Applications 10. Förhoppningen är att göra arbetet både mer produktivt och givande för Samhalls 25 000 anställda.

– Vi behövde en framtidssäkrad erp-lösning med starkt fokus på serviceorienterade processer som kan stötta våra olika affärsområden och hjälpa oss i vår digitaliseringsresa. Vi är nöjda med vårt val av IFS Aplications och ser fram emot att jobba med IFS för att förbättra vår affärsverksamhet, tjänsterna vi levererar och för att göra varje dag mer produktiv för våra anställda, säger Paul Lidbom, finsnschef på Samhall.

– Vi är väldigt glada över att ha fått den här möjligheten att hjälpa Samhall på deras digitaliseringsresa och vara en del av deras viktiga sociala arbete. Att vi knutit den här kunden till oss är ytterligare ett bevis på vår starka position inom serviceindustrin och att IFS Applications är ett perfekt val för företag med mångfacetterad verksamhet och komplexa krav. Vi ser fram emot att jobba med Samhall för att kunna utveckla deras erbjudande och konkurrenskraft, säger Elni Kullmer, Skandinavienchef på IFS.

HCL köper tyskt och hanterar finskt

Indiska konsultjätten HCL har fått smak på Nordeuropa. Bolaget som tidigare köpt Volvo IT i Sverige agerar nu i Tyskland där man köper den Wolfsburgbaserade it- och teknikkonsulten H&D International Group. Köpet uppges ligga i linje med HCL:s långsiktiga tillväxtstrategi och innebär framför allt att bolaget förbättrar sin leveransverksamhet ytterligare inom fordonsbranschen.

– Tyskland är en viktig marknad för HCL, inte minst i vår europeiska satsning. Den tyska marknaden är het och det är rätt tid att investera här. H&D har en lång historia av att leverera högkvalitativa tjänster och vi är övertygade om att detta kommer att vara en viktig del av vår fortsatta tillväxt i Tyskland, säger Ashish Gupta, som har titeln corporate vice president på HCL Technologies.

HCL meddelar också att man ingått ett avtal med Nokia. HCL ska hjälpa telekomjätten att utveckla och modernisera miljön för it-infrastruktur och applikationer, samt samordna tjänster från fyra olika leverantörer för att skapa ett integrerat leverans- och designramverk för it-tjänster.

– Detta är en viktig utveckling som tar Nokias digitaliseringsarbete till nya nivåer, både kring hur vi effektiviserar vårt interna arbete och hur vi utvecklar vårt eget utbud till våra kunder. HCL har en imponerande bakgrund när det gäller att hantera stora förändringsprojekt, vilket gör dem till en perfekt partner för oss i detta viktiga arbete, säger Nokias operativa chef Joerg Erlemeier.

Coromatic reserv i Norrköping

Coromatic ska leverera en reservkraftslösning till fibernätet i Norrköpings kommun för att säkra driften vid strömavbrott. Fibernätet byggs, drivs och underhålls av det kommunala bolaget Norrköping Vatten och Avfall. Företaget, som själva inte erbjuder operatörstjänster, men ansvarar för nätinfrastrukturen till flera olika operatörer, har många viktiga kunder som exempelvis äldreboenden och skolor, företag och privatpersoner i hela Norrköping Kommun.

– Om fibernätet inte fungerar så ligger många verksamheter nere och dessutom får inte medborgarna tillgång till alla sina digitala tjänster som är viktiga för att vardagen ska fungera. Med hjälp av Coromatic har vi inlett ett arbete att säkra upp tillgängligheten till nätet vid strömavbrott, säger Johnny Eriksson, projektledare på Norrköping Vatten och Avfall.

– Precis som vägar och tågförbindelser spelar stadsnäten en avgörande roll för att vårt samhälle ska fungera. Genom att säkra upp kraftförsörjningen har Norrköping Vatten och Avfall tagit ett viktigt steg för att stötta utvecklingen i regionen, säger Robin Carlsson, affärsområdesansvarig för Critical Power, Coromatic.

Visma rustar inom e-handel

Visma siktar nu på att stärka sig inom e-handel genom att köpa Wikinggruppen, som har mer än 3 500 kunder och drift av 1 200 e-butiker.

– Utvecklingen inom e-handel går framåt i snabb takt, såväl inom b2b som b2c. Wikinggruppen tillhandahåller kostnadseffektiva, kompletta och flexibla lösningar inom båda dessa segment och bolaget har vuxit kraftigt. Wikinggruppens lösningar är ett utmärkt komplement till Vismas befintliga erbjudande för såväl mindre som större kunder, säger Steffen Torp, direktör för divisionen Software SMB på Visma.

Wikinggruppen har i sin e-handelsplattform satsat på att ha öppna api:er så att tredje part enkelt ska kunna kopplas på.

– Vi ser fram emot att bli en del av Vismagruppen och alla de nya möjligheter som det innebär för både våra kunder och anställda. Tillsammans med Visma kommer vi att kunna accelerera utvecklingstakten och stärka vårt erbjudande till nytta för såväl befintliga som nya kunder, säger Jonte Bergman, grundare och vd på Wikinggruppen, som kommer att fortsätta verka som ett fristående bolag med egna kontor, men numera som en del i Vismas SMB-division.

Awa köper Dotkeeper

Den svenska ip-byrån Awa, som tidigare hette Awapatent, köper nu domännamnsbolaget Dotkeeper. Awa konstaterar att man vill kunna ha ett kombinerat erbjudande inom det växande området varumärken, domännamn och digital ip.

De två företagen har varit partners sedan 2016, och förvärvet görs nu i två steg, dels nu, dels om tre till fem år. Dotkeeper kommer även att kvarstå som eget bolag och varumärke.

– Jag är verkligen glad över att vi genom detta förvärv kan fördjupa samarbetet med Dotkeeper. De är ett utmärkt tillskott till vårt erbjudande men även som kollegor. Tillsammans kommer vi att utveckla våra digitala tjänster och vår nya digitala kundplattform. Detta stärker vårt kunderbjudande på många sätt, säger Awas vd Magnus Hallin, som nu också blir styrelseordförande i Dotkeeper.

– Vi är väldigt stolta över denna affär. Awa är ett anrikt och mycket kompetent företag. Dotkeeper startades för att vi ville erbjuda marknadens bästa domäntjänst, och genom ett utökat samarbete kan vi ta detta ett steg längre och leverera ännu mera värde på ett bredare sätt. Vi kompletterar varandra perfekt, säger Hjalmar Antonsson, vd på Dotkeeper.

Netgain intar Lund

Netgain, som idag har kontor i Stockholm, Karlstad och Norrköping, med drygt 40 medarbetare, öppnar nu kontor i Lund. Netgain hjälper företag att kapa onödiga manuella rutiner och göra dem så effektiva och lönsamma som möjligt.

– Vi tror på att vara nära våra kunder för att snabbt och effektivt kunna hjälpa dem på bästa sätt. Därför väljer vi nu att öppna ett nytt kontor i Lund, säger Åse Berneblad, som är regionchef för Netgain Syd.

Netgain, som jobbar med service automation, med partner som Servicenow och CA Technologies, har redan ett antal kunder i södra Sverige, till exempel Region Skåne, Landstinget i Blekinge samt Lunds- och Halmstads kommun.

– Men anledning av att vi nu finns på plats i Lund tror jag starkt på att ännu fler kunder i södra Sverige och i norra Europa hittar till oss. Vi är experter på service automation och kan översätta våra kunders verksamhetskrav till effektiva lösningar i olika plattformar. I kombination med närhet och tillgänglighet kan vi snabbt skapa förändring för våra kunder på deras hemmaplan, säger Mats Berthem, vd på Netgain.

Protolabs till Stockholm

Amerikanska Protolabs, som jobbar med produkter för digital tillverkning av prototyper, etablerar nu ett säljkontor i Stockholm, i sin ambition att utöka satsningen på tillverkande industri i Norden och Baltikum.

Försäljningskontoret kommer inledningsvis att bestå av regionchefen Tom Edstav och Douglas Lannerstrom, som även kommer att få stöd av företagets brittiska team.

– Vår europeiska verksamhet har mer än fördubblats under de senaste åren, vilket till stor del beror på vår förmåga att hjälpa företag att vara snabba på time-to-market och förse kunder med extra produktionsstöd som gör att de effektivt kan hantera svängningar i efterfrågan.Vår automatiserade order- och tillverkningslösning gör det möjligt att producera högklassiga prototyper och delar av plast, metall och silikongummi på några dagar istället för några veckor, säger Jonathan Firnberg, som är Protolabs försäljningschef för norra Europa.

– Tack vare att vi nu etablerar ett team i Sverige, kan vi säkerställa att våra kunder i regionen får bästa möjliga support och rådgivning. Därigenom kan kunderna göra betydande kostnadsbesparingar samtidigt som de kan agera snabbare på sina marknader.

Commaxx tar in ddos-partner

Distributören Commaxx har tecknat ett nordiskt samarbetsavtal med nätverkssäkerhetsföretaget Corero, som fokuserar på realtids-ddos-skydd. Commaxx kommer att ansvara för distributionen av Coreros säkerhetslösningar i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Island.

– I och med de ökande antal hoten mot nätverkssäkerheten blir ddos-skydd viktigare för nordiska företag. Som distributör ser vi fram emot att hjälpa Corero att sälja sina prisbelönta säkerhetslösningar till många nordiska företag. Kunderna kan vara säkra på Coreros förmåga att, i realtid, upptäcka och automatiskt mildra ddos-attacker mot infrastrukturen, säger Robert Wadstein, vd för Commaxx i Sverige.

– Problemet idag är att det är både enkelt och billigt att hyra ddos-attacker på internet men det är dyrt att försvara sig mot dem. Idag är mer än 70 procent av alla ddos-attacker kortare än 10 minuter och mer än 90 procent av attackerna är mindre än 5 Gbps. Men trots att de är blygsamma, kan dessa attacker vara lika förödande och missas ofta av traditionella försvar. För organisationer som är känsliga för påverkan av ryktesspridning eller omsättning blir det mycket viktigt att försvara sig mot dessa typer av attacker, säger Will Hamber, kanalansvarig för Emea på Corero.