Dustin ser ut att följa sin strategi för företagsköp – ”vi har en planerad takt med tre till fem förvärv per år”, sade Dustins nya vd Thomas Ekman tidigare i år till Computer Sweden.

Nu går företaget utanför Norden och köper Vincere Groep, en nederländsk tjänsteleverantör med fokus på små och medelstora företag och organisationer inom offentlig sektor som framför allt arbetar med molnlösningar, säkerhet och it-lösningar med tillhörande hårdvara och konsulttjänster.

Köpeskillingen uppgår till 65 miljoner euro, runt 670 miljoner kronor, på skuldfri basis, och i och med köpet ökar också den potentiella marknaden från 150 miljarder till 250 miljarder svenska kronor.

Läs också: Dustin satsar stort på videokonferenser – här är nästa förvärv

– Genom förvärvet ökar vi vår adresserbara marknad och Nederländerna är väldigt likt Norden både vad gäller marknadstruktur och kundbehov. Vincere Groep blir en naturlig del av Dustin och kommer bidra till att ytterligare stärka vår position för fortsatt uthållig stark tillväxt och marginalexpansion, säger Thomas Ekman, vd och koncernchef på Dustin, i en kommentar.

Dustins styrelse har för avsikt att till stämman föreslå en nyemission på 500-700 miljoner kronor med ambitionen att den ska genomföras före årets slut för att ”fullt ut kunna verkställa den nuvarande tillväxtstrategin i Norden samt kunna ta till vara de tillväxtmöjligheter som identifierats i Nederländerna”.