It-leverantören Lanteam har 42 anställda och omsatte senaste året 280 miljoner kronor. Nu köps de upp av Telecomputing.

– Med Lanteam får vi ett starkare fäste i västra Sverige och vi tar ytterligare position inom offentlig sektor där Lanteam är starka, säger Telecomputings koncernchef Terje Mjøs.

Läs mer: Konsultbolagen fortsätter att bygga nytt – här är veckans it-affärer

Dessutom har Lanteams konsulter hög kompetens inom brandväggar, lastbalansering och säkerhet, tillägger han. Lanteam har riktat in sig på produkter och tjänster för åtkomst till hybrida molntjänster och andra former av it-infrastruktur.

Även Lanteams vd Anders Filipsson är nöjd med affären och de nya ägarna.

– Vi ser stora fördelar med att bli en del av en större kompetensmiljö på molntjänster, migrering till molnet, konsulttjänster och integrationer. Dessutom är Telecomputing ett bolag i stark tillväxt och med spännande framtidsplaner som passar bra med vart vi vill som företag, säger han.

Läs mer: Dustin tar klivet ut ur Norden – gör mångmiljonförvärv i Nederländerna

Helt klar är dock inte affären förrän Konkurrensverket gett grönt ljus. Hur mycket Telecomputing betalar för Lanteam går de inte ut med.

Förutom Lanteam meddelar Telecomputing att de köper norska it-leverantören 99X och Keystep. Efter detta kommer de att ha ungefär 1000 anställda i fyra länder och omsätta drygt 2,3 miljarder norska kronor per år.