Detta avslöjar Wall Street Journal, som har tagit del av ett PM som Tesla skickade till en del av sina leverantörer förra veckan. Avsändare var en av elbiltillverkarens globala leveranschefer.

Tesla hoppas att deras leverantörer därmed ska hjälpa företaget att nå lönsamhet snabbare.

Läs mer: Till sist – Tesla nådde sina produktionsmål förra veckan

Tesla beskriver det som inte bara viktigt för deras egen verksamhet, utan att det också är en investering i företagets långsiktiga tillväxt – något som också kommer att vara till fördel för leverantörerna.

Tesla vill självt inte kommentera det här meddelandet för Wall Street Journal, men säger att de söker prisreduktioner på en del projekt, varav en del går tillbaka till 2016. De säger också till tidningen att förfrågningar som den här är standard i upphandlingsförhandlingar mellan fordonstillverkare och deras leverantörer.

Det här brevet väcker dock frågor kring Teslas kassaflöde, skriver Wall Street Journal, och det beskrivs av en analytiker som ”desperat”.

Läs mer: Tesla skär ner för att bli lönsamt – 4000 måste lämna företaget

Elbilstillverkaren har haft stora problem att klara den veckoproduktion på 5000 Model 3 som man satt upp som mål, men sista veckan av juni lyckades man för första gången.