Tyska banken Deutsche Bank tror på tekniksektorn. Detta trots att branschen just nu är inne i en tuff period. Facebooks aktie har tappat 20 procent, Twitter än mer. Samsung presterade inte som väntat och telefonförsäljningen går trögt.

Men i en analys från banken som nyhetsajten CNBC tagit del av finns det all anledning att fortsätta investera i bolagen. Anledningarna är gedigna rapporter, lägre värderingar samt att högre utdelningar väntas. Dessutom stärks de amerikanska bolagen av en stark tillväxt i USA:s ekonomi.

Läs också: Huawei springer om Apple på smartphonemarknaden

"Efter den senaste tidens svaghet inom sociala medier och andra teknikrelaterade aktier har en teori om 'tekniksektorns förfall' fått fotfäste och antagandet om att teknik har förlorat sin marknadsledande position. På kort sikt tror vi att denna retorik är före sin tid", skrev investeringschef Larry Adam den tredje augusti enligt CNBC.

Banken noterar att 18 procent av teknikbolagen på aktieidex S&P, samt 43 procent av Nasdaq-bolagen fallit mer än 20 procent från sina respektive årstoppar. Framåt förväntar sig banken att helårsresultaten kommer stiga med runt 20 procent under 2018 och ytterligare 11 procent 2019.

Läs också: Klirr i kassan hos molnjättarna – när företagen lägger om it-strategi

Under rapportperioden har flera bolag inom sektorn varit i strålkastarljuset, åtminstone från säljarhåll. För Facebook och Twitter blev ingen muntert läsning. För Apple blev mottagandet efter rapporten i förra veckan desto varmare och marknaden handlade upp aktien till ett börsvärde om 1000 miljarder dollar.

Nyheter Direkt