I samband med att Microsoft köpte Nokias mobilverksamhet kom kontoret i Lund också att tillhöra den amerikanska it- och teknikjätten. Där har man framför allt jobbat med utveckling av mjukvara för bild- och videofunktionalitet till operativsystemet Windows 10.

Men nu har alltså beslutet fattats om att lägga ner verksamheten i Lund.

Läs också: Klirr i kassan hos molnjättarna – när företagen lägger om it-strategi

– Microsoft har tagit det svåra beslutet att stänga kontoret i Lund. Beslutet går i linje med vårt långsiktiga mål att minska vår geografiska spridning och samla våra anställda där vi kan förbättra samarbete, utvecklingsmöjligheter och öka kvalitén i våra produkter. Vi arbetar nära fackföreningar och kommer göra allt vi kan för att hjälpa medarbetare, och om möjligt erbjuda dem nya möjligheter, säger Johanna Snickars, kommunikationschef för Microsoft Sverige, till nyhetssajten 8till5 som först rapporterade om nyheten.

När verksamheten drog igång gick det under namnet Scalado och de förvärvades av Nokia cirka ett år innan de i sin tur sålde mobilverksamheten vidare. Chef för produktplanering på Microsoft i Lund är Peter Nilsson. Han berättar hur Scalado länge funnits i regionen och hur de började sin resa som leverantör av bildteknik till Sony Ericsson. Hans förhoppning är att hela teamet ska hitta en ny gemensam arbetsgivare.

Läs också: Azure lyfter Microsofts resultat

– Vi letar febrilt efter expanderande företag som kan behöva ett komplett team och som ser nyttan i teamets samlade kompetens. Ungefär på samma vis som när ett gäng utvecklare från Intel gick till Volvos nya utvecklingsenhet i Lund. En sådan typ av lösning vore drömmen, säger Peter Nilsson.