2015 tog Björn Ivroth över som koncernchef på konsultbolaget Evry, som då nyligen köpts av riskkapitalbolaget Apax. Sedan dess har bolaget stöpts om en hel del. Inte minst genom att man valde att skrota de 46 bolag som fanns i koncernen och istället skapa ett enat Evry.

Under resans gång har bolaget även sjösatt en ny strategi samt köpt på sig ett antal bolag, och för drygt ett år sedan gjorde bolaget även comeback på Oslobörsen. Men nu verkar Björn Ivroth alltså färdig med sin Evryresa.

Eller helt färdig är han inte, utan han räknar med att vara kvar ett drygt år till. Beskedet om att han avser lämna bolaget kom i samband med rapporten för andra kvartalet under sommaren. Och det tilltänkta datum han avser att lämna bolaget korrelerar med ett eget personligt jubileum, nämligen hans 60-årsdag.

– Åldern drabbar oss alla. Jag har haft ett fantastiskt kul liv där jag har fått vara med om mycket. Jag började jobba 1985 och har sett en hel del. Men tiden flyger iväg, och jag har meddelat att jag avgår med pension när jag fyller 60 år. Vi ville meddela i god tid så att det sker på ett så bra och odramatiskt sätt som möjligt, säger han.

Planen är alltså att gå i pension under hösten 2019, vilket innebär att Evryresan blir fyra och ett halvt år lång.

– Jag är väldigt imponerad av Evry och medarbetarna. Vi har en strategi som ligger fast och Q2 såg bra ut där vi levererar på de investeringar vi har gjort. Jag kommer att sakna det, hjärtat klappar för Evry och jag tycker fortfarande det är superkul att gå till jobbet, så det blir svårt att skiljas från. Jag kommer nog tycka att det blir både roligt och tråkigt att pensionera sig, säger Björn Ivroth och konstaterar att letandet efter en ny koncernchef redan är igång.

Vem ska ersätta?

– Vi får se vad som kommer från den processen. Jag sitter kvar så det kommer att bli ett bra överlämnande. Jag har ingen större brådska härifrån, jag vill att det ska ske under ordnat och kontrollerat sätt.

Vad letar ni efter?

– Profilen vet jag inte. Det är styrelsen som väljer. Det pågår en strukturerad process där man tittar både externt och internt. Jag hoppas att det blir en person som kan tillföra mycket nytt.

Vad ska du göra istället då?

– Jag ska vara pensionär och ta hand om familjen, och kanske sitta i någon styrelse, om någon vill ha mig.