Idrottare, politiker, sångare och artister använder sig av coacher, även om de ibland går under benämningen rådgivare, konsulter eller kanske mentorer. Och på samma sätt som coacher kan spela en roll i dessa yrken kan de göra en massa nytta för it-proffs – för att få dessa att forcera i karriären.

– Vi fastnar ofta i våra karriärer och undrar hur vi ska ta oss till nästa nivå, säger John Garven, it-karriärscoach som arbetar med Salesforce till CIO.com.

– En bra it-karriärscoach kan hjälpa dig att bättre förstå både dig själv och din karriär.

CIO.com listar här fem egenskaper och faktorer som en bra karrärcoach bör besitta.

Bra rekommendationer

Arbetet inleds med att vaska fram lämpliga kandidater. Du bör inte behöva leta för långt bort för att hitta en bra coach. Gå igenom ditt eget nätverk och fråga vänner som arbetar i branschen efter rekommendationer och hänvisningar. Man kan söka på Google och hitta hur många coacher som helst, men det är ofta vettigast att börja med att gå igenom sitt eget nätverk för att hitta fram till en relation som verkligen ger frukt.

Även personalavdelningen eller kollegor på ditt eget företag kan vara till nytta i jakten på rätt coach.

Läs också: Därför är det en pangidé att låta folk jobba hemifrån

It-kunnande och erfarenhet av ledarskap

Det är viktigt att leta efter karriärcoacher som förstår vilka krav din profession ställer, både på kort och lång sikt. De ska kunna ”prata branschens språk”. Om en coach själv har en bakgrund inom it så kan denna snabbare hjälpa dig dit du strävar. Då kan coachen på ett bättre sätt identifiera möjligheter som är specifika för den här branschen och helt enkelt hjälpa dig med att se situationen klarare.

En coach ska också ha en förståelse för hur efterfrågan på olika kompetenser ser ut och kunna uppmuntra sina klienter att fräscha upp kunskaper inom områden som behövs för att ge karriären en skjuts.

Erfarenhet av ledarskap är också ett plus.

Coachen ska kunna erbjuda en realistisk strategi och målsättning

Ett av de vanligaste karriärmisstagen är att man tror att man kan lista ut allting själv. Men att få ett alternativt perspektiv kan ofta lyfta möjligheter eller sätta ljuset på saker som man själv missat. Leta efter en coach som utmanar dig att utforska gapet mellan vem du är nu och vem du vill vara.

Många gör misstaget att se på en coach som en rekryterare, men dennes roll är inte att öppna upp dörrar för dig eller hitta nya jobb, utan att lyfta dig till en nivå där du är redo för ett nytt jobb.
Kom överens om hur mycket tid och energi ni vill lägga på coachningen.

Kunna binda sig till ett regelbundet, men ändå flexibelt mötesschema

Som kund har du rätt till ett mötesschema som passar in i din vardag, och samtidigt kunna få bra instruktioner och stöd. De experter som CIO.com talat med tycker det är bäst att träffas varje eller varannan vecka. Varje session bör innehålla en bedömning av hemarbete från föregående session samt hemarbete som gås igenom nästa gång.

Läs också: Här är de 10 mest efterfrågade it-kompetenserna

En del föredrar ett mer flexibelt upplägg som utvecklas över tid. De första gångerna kan man träffas varje vecka, och därefter varannan.

Överdebiterar inte

Hur mycket är en karriärscoach värd? Ingen verkar riktigt veta, inte ens karriärcoacherna själva. Priserna varierar helt enkelt. Men även om det skiljer sig åt så uppger, åtminstone de experter som CIO.com talat med, att klienter ofta får vad de betalar för.