För drygt två år sedan stod det klart att Stefan Ek tog över ansvaret för tio av totalt 14 Sogetiländer. Till de tio enheterna, som var Belgien, Luxemburg, Storbritannien, Irland, Tyskland, Spanien, Danmark, Norge, Finland och Sverige, läggs nu även resterande fyra, det vill säga Indien, USA, Nederländerna och Frankrike.

Totalt har det Capgeminiägda it-konsultbolaget Sogeti cirka 26 000 personer ombord, av vilka ungefär 1 150 jobbar i Sverige. Formellt tog Stefan Ek över den 1 juli, men under det senaste halvåret har det varit klart att det ska bli så. Och själv vill han hellre framhålla hela organisationen än sig själv som orsak till att han nu får utökat förtroende.

– Jag får säga som alla idrottsmän, det är laget som har gjort det. Vi har jobbat länge och byggt upp Sogeti Sverige och Norden. Det är roligt, inte minst som bevis på att vi har gjort något bra i Sverige, där vi är bra på att ta till oss ny teknik snabbt. Vi har duktiga medarbetare, och jag har jobbat länge och ses nog som en kulturbärare som representerar allt vad Sogeti står för, säger han.

Hur skulle du sammanfatta vad ni står för?
– Vi har en passion för teknik, är agila, snabba och innovativa doers, och gör saker för kunderna på vårt sätt, genom att jobba i en platt och decentraliserad organisation nära kunder, medarbetare och partner. Vi fokuserar på ett antal specialområden som test, digitala lösningar, cloud, analytics, säkerhet, digital manufacturing och IoT, och sedan kommer automation och AI in i alla de områdena.

Kommer du att flytta till Frankrike nu eller bor du kvar i Sverige?
– Jag kommer att bo kvar i Sverige, men det blir lite fler resor, framför allt till Paris.

Ni jobbar i 14 länder idag, kommer det bli fler?
– Det kan säkert både försvinna i något land, medan vi får tillökning till andra. Det får vi se framöver. Just nu går det väldigt bra för oss. Vi rekryterar för fullt just nu, där vi vill ha 330 personer till i Sverige i år, och totalt sett rekryterar vi 5 000 personer.