Rimini Streets affärsidé är att erbjuda billigare, och får man förmoda bättre support, till mjukvaror från företag som Oracle, SAP och Salesforce. Och det gillar man uppenbarligen inte på Oracle.

Oracles intresse för Rimini Street är inte nytt. Redan 2010 tog man till rättsliga åtgärder, med motiveringen att Rimini Street ”klonade” Oracles mjukvaror. Det ledde till böter för Rimini Street i oktober 2015, trots att det ansågs att Rimini Street inte hade gjort sig skyldigt till förseelsen med flit, skriver Computerworld UK.

Läs också: Oracle vill förbjuda apputvecklare att använda ordet Javascript

Oracle har återigen tagit till rättsliga åtgärder mot Rimini Street och lyckats få domaren Larry Hicks, Nevada District Court, att komma med ett åläggande 16 augusti. Det innebär bland annat villkor för hur Rimini Street får reproducera och basera information på Oracles dokumentation.

Ett villkor är att Rimini Streets kund måste ha en giltig licens för den mjukvara som dokumentationen eller informationen gäller för.

Vad betyder det här och vad kommer att hända härnäst?

Nyckelbegreppet i sammanhanget torde vara ”giltig licens”. Om Oracle lyckas hävda att en licens är ogiltig om kunden inte köper support från Oracle så blir det problematiskt för Rimini Street. Det är oklart om Oracle kan lyckas med det.

Läs också: Oracle kör följa John på blockkedjan

Nästa fas i den här soppan lär bli en motstämning från Rimini Street. Om de båda antagonisterna har bråkat sedan 2010 är det svårt att se en anledning till att de ska sluta nu.