När det gäller molnet är det få som missat Amazon Web Services framfart, och tittar man mer specifikt på publika moln är företaget största leverantör. Men företaget släpper också tjänster för företag som förblir i de egna datahallarna.

Nu har till exempel AWS tillsammans med VMware släppt en version av Amazons molnbaserade mjukvara för databashantering som riktas mot företag som fortfarande använder just egna datahallar.

Lanseringen sker på VMwares konferens VMworld som pågår i Las Vegas i USA. Det skriver amerikanska nyhetskanalen CNBC.

Mjukvaran kommer att finnas tillgänglig under de närmaste månaderna, och är designad för att göra det enklare för nätverksadministratörer att köra sina databaser över fler servrar.

Läs mer: Multi-molnet kan vara vägen till en lyckad digital resa

Produkten som går under namnet Amazon Relational Database Services on VMware – stödjer både populära databaser från Microsoft och Oracle, och open source-alternativ som MariaDB.

– Att hantera administrativa och operativa databaser är ett tufft jobb, det är resursintensivt och lätt att göra fel, säger Andy Jassy, vd för Amazon Web Services i ett pressmeddelande. Det ska bli spännande att ta den här tjänsten till VMwares kunder, både de som kör egna datahallar och hybridmiljöer.