Det rustas vidare inför Googles etablering i Horndal, i Avesta kommun. Tidigare har vi skrivit om att man börjat avverka skog på de 109 hektar mark som it-jätten har köpt. Nu går kommunen in i nästa fas, där man går ut med en upphandling av en aktör som ska bygga vägen dit. Det skriver Avesta Tidning.

”För utförande av vägentreprenad till Krångede utvecklings­område”, skriver kommunen i sin beskrivning till upphandlingen, till vilken sista anbudsdag är den 27 september.

Lars Isacsson (s), kommunalråd i Avesta, skriver på Facebook att det kommer att vara en gemensamhets­väg som ska ägas till 75 procent av Google, tio procent av Svenska Kraftnät, tio procent av Vattenfall och fem procent av Avesta kommun.

Och som vanligt flikas det in lite om Googles tystnad kring vad det är som ska byggas. Att det handlar om ett datacenter verkar de flesta vara överens om, men Lars Isacsson poängterar att det ännu inte är bekräftat och klart.

Läs också: Därför tar uppgifter ofta längre tid än du tror

”Finns ännu inget investeringsbeslut för ett datacenter. Men klart att det här är ett mkt positivt steg på vägen”, skriver han.