Marknadsledaren på smartphones, Samsung, är pressat både av att marknaden i sig backar och av tuffare konkurrens från kinesiska tillverkare, som Huawei, Oppo och Xiaomi – som tar marknadsandelar.

För att möta det här gör Samsung en översyn av sin strategi gällande de telefoner de har i mellansegmentet, inom Galaxy A-serien. Det säger vd:n för Samsungs mobila verksamhet DJ Koh till amerikanska nyhetskanalen CNBC.

Läs mer: Stora skärmar bryter kräftgången för smartphones

Så istället för att satsa på att först introducera ny teknik i flaggskeppsmodellerna inom Galaxy S och Notes-serierna så ska den sydkoreanska mobiltillverkaren fokusera på att förse sina billigare mobiler med nya funktioner, säger han. De första enheterna kommer ut på marknaden senare i år.

– Förut så tog vi den nya tekniken och det särskiljande till våra flaggskeppsmodeller först och därefter till mellansegmentet. Men jag har ändrat strategi från och med i år, och nu börjar vi med att föra in tekniken i mellansegmentet.

Det här är naturligtvis bland annat en följd av att de kinesiska spelarna levererar avancerade mobiler i lägre prisklasser, vilket gjort att Samsung hamnar under press i ett segment av marknaden som de är vana att dominera. Men Koh säger också i intervjun att det handlar om att locka till sig yngre användare, så kallade millennials.

Läs mer: Bekräftat: Nu har Apple tappat rollen som främsta Samsung-utmanare

Koh säger vidare att han förändrat Samsungs mobila forsknings- och utvecklingsverksamhet samt produktplaneringen för att göra bolaget redo för det här skiftet.