IBM blockchain world wire, som tjänsten döpts till, är en kombination av blockkedjan Stellar och en ny digital valuta med garanterat värde. Redan tidigare har IBM meddelat sitt stöd för kryptovalutan Stronghold, vars värde är “peggad”, eller bunden, till den amerikanska dollarn. Även Stronghold använder blockkedjan Stellar som underliggande infrastruktur, skriver base.info.

Tjänsten, eller nätverket, beroende på hur man väljer att tolka det, beskrivs som en plattform som både kan avräkna och verifiera internationella transaktioner i nära realtid. Plattformen ska, enligt IBM, kunna integreras med existerande betalningssystem via IBM:s api:er och hantera alla slags digitala tillgångar och hur stora belopp som helst. Betalningarna ska kunna skickas vart som helst i världen på ett säkert sätt.

Läs också: Nu vill vården testa blockkedjan – men vad ska den användas till?

Enligt IBM ska systemet fungera på så sätt att den sändande banken konverterar sin digitala tillgång till den stabila kryptovalutan inom IBM:s system, denna skickas sedan till den mottagande banken och konverteras till valfri digital tillgång som den mottagande banken önskar. Transaktionshistoriken sparas givetvis beständigt och manipuleringssäkert som brukligt med blockkedjor.