Som Computer Sweden skrev i somras sålde Atlassian sina båda chattapplikationer Hipchat och Stride till konkurrenten Slack. Det här skedde bara ett år efter lanseringen av Stride, en app som fått ett positivt bemötande, men konkurrensen på den här marknaden är som bekant mördande.

Läs mer: Slack köper Hipchat – för att möta konkurrensen från Microsoft

Slack kommer att flytta över användarna till sin egen plattform. I och med affären får Atlassian en mindre ägarandel i Slack.

– Det här var ett viktigt beslut för alla oss, och jag kan säga att vi inte tog det lättvindigt, sa vd Mike Cannon Brookes under företagets användarkonferens i Barcelona.

Det skriver IDG News.

– I stället för att fortsätta investera i de här produkterna så har vi beslutat oss för att ingå ett spännande partnerskap med Slack, ett företag vars produkt stod över resten när det handlade om meddelanden och kommunikation.

Läs mer: Chattverktyg för företag rena getingboet – här är alternativen

– Jag är övertygad om att det här långsiktigt är rätt val för våra kunder. Men på kort sikt är det dåliga nyheter för en del av er. Jag förstår att det är störande och jag ber om ursäkt för det. Det innebär att era grupper måste migrera era data.

Det australiensiska mjukvarubolaget Atlassian äger fortfarande samarbetsprogram som Jira, Confluence och Trello.