Totalt var det tolv lag som gjorde upp om pokalen i årets turnering, som likt tidigare år spelades på Östermalms IP, innan finalspelet tog vid på Stadion.

Och efter att Advania vunnit mot Sharp i den ena semifinalen, samtidigt som Centric besegrat Tieto i den andra, så var det upplagt för en rejäl prestigematch i finalen, där vå tidigare mästare gjorde upp om titeln. I år blev det alltså Centric som rullade bort Advania, som tidigare deltagit under namnet Caperio, från slutsegern.

– Det här är verkligen en av årets roligaste dagar. Vi vill tacka alla deltagare, sponsorer, funktionärer och domare för ett riktigt roligt IT-SM 2018, säger Staffan Grinndal på arrangören Selected Sports om årets turnering.

– Det är en stor ära för oss att få arrangera den här turneringen för it-branschen varje år, och vi känner verkligen hur både sammanhållningen och rivaliteten växer för varje turnering. Vi vill även passa på att gratulera Centric Professionals som efter en rafflande final mot Advania tar hem sitt andra SM-guld.

Läs också: Linköpingsrobotarna drar till fotbolls-VM i Japan: ”Vi tar oss till slutspel”

Och han passar så klart även på att flagga för nästa stundande it-batalj, men då är det klubba och boll som väntar.

– För de lagen som inte tog sig hela vägen i år finns det snart möjlighet till revansch under IT-SM i innebandy i slutet på mars. Vi ses då, säger Staffan Grinndal.

Årets tävlande dussin utgjordes av Advania, Atea, Centric, Claremont, Com Hem, Forefront, Gibon, Grenke, Ingram Micro, Intel, Sharp och Tieto.

Se bilder från tävlningen här och årets lagbilder här.