Roland Vejdemo till Nexus

Identitets- och säkerhetsföretaget Nexus Group stärker nu sin styrelse genom att plocka in tidigare HP-vd:n Roland Vejdemo som ny ledamot.

– Efterfrågan på Nexus identitets- och säkerhetslösningar har ökat kraftigt och Roland Vejdemos gedigna erfarenhet från både it- och säkerhetsindustrin är mycket värdefull för oss i vår fortsatta globala utveckling, säger Michael Olsson, styrelseordförande i Nexus.

Roland Vejdemo
Roland Vejdemo.

Roland Vejdemo är i dag styrelseordförande i Netonnet och Load Impact samt styrelsemedlem i Avensia. Dessförinnan har han varit styrelseordförande i Axis, samt vd på HP i åtta år.

Läs också: EU-parlamentet ger grönt ljus till ”länkskatt” och uppladdningsfilter

– Nexus är ett av Europas ledande företag inom digitala identiteter och har en stark position inom fysisk och digital säkerhet. Jag är imponerad av hur Nexus har implementerat sina integrerade lösningar hos många stora internationella organisationer. Dessutom är konceptet skalbart och flexibelt vilket gör att alla företag och myndigheter kan använda lösningarna för att skydda sig mot intrång, samtidigt som Nexus bidrar till ett säkrare samhälle. Jag ser en stor potential för tillväxt de närmaste åren och det skall bli roligt och spännande att få vara med på Nexus fortsatta resa, säger Roland Vejdemo.

Han tar över Cdon

Cdons vd Magnus Fredin har efter tre år valt att lämna bolaget för ett nytt uppdrag. Nu har Qliro Group utsett hans ersättare. Det blir Kristoffer Väliharju som tar över som vd på Cdon. Han har sedan juni 2017 varit operativ chef och medlem av Cdons ledningsgrupp.

Han kom till Cdon från Dustin, där han var försäljningschef mot små och medelstora bolag i Norden. Innan dess var han tio år på Dell, senast som ansvarig för distribution i Norden.

– Kristoffer Väliharju har djup och bred erfarenhet av detaljhandel och är väl lämpad att driva nästa fas av Cdons transformation. Magnus Fredin har framgångsrikt drivit omställningen i Cdon till en marknadsplats och jag vill ta tillfället i akt att tacka Magnus för hans tre år på Qliro Group, säger Marcus Lindqvist, vd och koncernchef för Qliro Group om sin nygamla kollega från såväl Dustin som Dell.

Ska styra SAP:s svenska molnresa

SAP har utsett Malin Teeling att leda bolagets svenska satsning på det nya affärssystemet i molnet, SAP S/4 Hana Cloud. Hon kommer närmast från en position som kundansvarig för svenska företag inom tjänste-, tillverknings- och energibranschen på SAP, och har tidigare haft uppdrag på bland annat EQT, Ericsson och Svenska Handelskammaren i Kina.

Malin Teeling
Malin Teeling.

– Företagens kärnsystem behöver inte bara operativt hänga med i digitaliseringsresan, utan framförallt se till att företag kan lyfta sin data till att bli en resurs som är tillgänglig för alla personer och delar i en verksamhet. Det behöver gå fort idag att få ett system på plats och vara lönsamt från första stund. Med SAP S/4 Hana Cloud har vi tagit fram nästa generationens affärssystem, och vi ser stora möjligheter för större till medelstora företag och dotterbolag, som vill eller behöver digitalisera sina verksamheter snabbt, säger hon.

Loxodonta byter säljchef

Martin Götesson är ny försäljningschef på Ludvikabaserade Loxodonta. Han har varit på bolaget sedan 2012, och har bland annat varit regionansvarig för Stockholm samt Falun/Borlänge. Han har även ett förflutet som försäljningschef inom telekom och som operativ chef med försäljningsansvar inom bemanningsbranschen.

Martin Götesson
Martin Götesson.

– Det känns jättekul att få möjligheten att växa inom ett så fantastiskt bolag som Loxodonta. Att jobba i en värdegrundsstyrd organisation med härliga kollegor känns underbart. Loxodonta klarar av att ha hög aktivitet men samtidigt alltid ha fokus på kvalitet på våra leveranser och på långsiktig relation, säger han om sitt nya uppdrag.

Ny chef på Statens inköpscentral

Anna Clara Törnvall Wittgren är nytillträdd chef för Statens inköpscentral vid Kammarkollegiet. Hon är jurist i grunden och ansluter närmast från Försvarets materielverk där hon arbetat som chef för Marknad och inköp. Hon ersätter Agneeta Anderson.

– Jag är glad att vara här, Statens inköpscentral har ett viktigt och spännande uppdrag med en bred verksamhet och kundyta. Det gäller att ta om hand det på ett bra sätt och vara relevant, säger hon.

Byter Interxion mot City Network

City Network, som levererar molntjänster för it-infrastruktur baserade på Open Stack, har rekryterat Stefan Jofors till rollen som sälj- och marknadschef. Han kommer att verkar från bolagets nyligen öppnade Stockholmskontor, och därifrån ansvara för all försäljning och marknadsföring av bolaget på företagets alla marknader. Han ansluter från en tjänst som nordisk säljchef på datacenterföretaget Interxion.

Stefan Jofors
Stefan Jofors.

– Jag är glad att Stefan valt att ansluta till oss. Hans erfarenheter både från branschen och från våra kunders verksamhet kommer att spela en viktig roll när vi nu växlar upp ger fler företag möjligheten att bygga sitt digitala ekosystem på våra öppna och skalbara it-infrastrukturtjänster, säger Johan Christenson, vd och grundare av City Network.

Läs också: Molnet inte nog – nu blickar AWS mot rymden

– Jag har följt City Networks tillväxtresa under flera år och är imponerad av företagets fokus, där man tidigt insåg vikten av global räckvidd och fokus på att erbjuda tjänster med hög möjlighet till regelefterlevnad. Att få möjlighet att vara en del av företaget och erbjuda kunder en öppen och flexibel it-infrastruktur är något som jag verkligen ser fram mot, säger Stefan Jofors.

Byter Acando mot Qvalia

Fintechföretaget Qvalia rekryterar Annika Thuresson, som tidigare var managementkonsultchef på Acando, till rollen som operativ chef.

– Det känns väldigt spännande att bidra till att bryta ny mark inom automatisering av köp- och säljprocesser, allt från fakturahantering till redovisning. Qvalias mångåriga position som nordisk ledare inom transaktionsanalys har givit oss en unik erfarenhet för att knäcka koden inom affärsautomation, säger hon.

– Nu accelererar vi för att kunna hjälpa fler organisationer att automatisera sina affärstransaktioner. Vi är glada att hälsa Annika välkommen till vårt team som operativ chef med ansvar för vårt tjänsteerbjudande. Hon har en solid bakgrund och ett starkt fokus på hur teknologi och tjänster skapar kundvärde, säger Henri Taipale, vd och grundare av Qvalia.

Ska fatta nya Considbeslut

Konsultbolaget Consid har tillsatt en ny chef för sitt affärsområde Business Intelligence. Marcus Olivelund har under de senaste två åren arbetat som konsultchef och har dessförinnan flera års erfarenhet av business intelligence från såväl stora som små konsultbolag.

Marcus Olivelund
Marcus Olivelund.

– Det är såklart oerhört roligt och det kommer att bli en intressant utmaning. Jag ser fram emot en spännande resa som jag gladeligen tar mig an med alla de utmaningar det innebär att driva ett affärsområde. Jag är övertygad om att vi tillsammans kommer att ta erbjudandet inom business intelligence till nästa nivå, säger han.

CRM-konsulterna växlar upp

CRM-Konsulterna, som jobbar med Microsoft Dynamics 365, stärker sin ledningsgrupp med Veronica Kamph, som även utses till operativ chef på konsultbolaget.

– Jag ser fram emot att bidra med min känsla för struktur och förståelse för verksamhetsnytta, få nya interna processer på plats och stötta vårt team att leverera projekt i världsklass så att vi verkligen kan göra skillnad för våra kunders kunder, säger hon om sitt nya uppdrag.

Veronica Kamph
Veronica Kamph,

– Att Veronica nu tillsätts i ledningsgruppen och förstärker oss ytterligare i vårt vidare tillväxtarbete känns oerhört bra. Samt att hon tar över ansvaret och ser till att det dagliga arbetet på ett tydligt och strukturerat sätt kan drivas framåt, säger vd Kathrine Hogseth.

Hon får nyckelroll på Equinix

Petra Söderström är på datacenterbolaget Equinix, där hon får titeln customer operations manager. Det innebär att hon ska ansvara för den operativa verksamheten i Equinix tre datacenter i Sverige. Hon kommer senast från rollen som chef för Customer Service-divisionen inom Unity Lab Service på biotechföretaget Thermo Fischer Scientific.

– I och med att vi expanderar kraftigt, både här i Sverige och internationellt, behöver vi en stark ledare som håller i trådarna både inom och mellan våra datacenter. Med Petras kompetens och erfarenhet stärker vi vårt erbjudande och kan fortsätta att utveckla våra kundrelationer för att säkerställa att vi är bäst på marknaden på kundservice, säger Maria Sundvall, vd Equinix Sverige.