Oracle har varit sent ute med sin molnaffär men har gjort stora satsningar för att försöka komma ikapp konkurrenter som Microsoft, Amazon och Salesforce. Styrelseordförande Larry Ellison har också skruvat upp tonläget rejält mot konkurrenterna. Så här sa Ellison i början av mars.

– Vår nya Gen2 IaaS är både snabbare och har en lägre kostnad än Amazon Web Services. Och nu ska våra största kunder kunna köra sina största och mest krävande Oracle-databaser i Oracles moln – något som är omöjligt att göra i Amazons moln.

Läs mer: Oracle lovar massiv molntillväxt – riktar udden mot Amazon

Men det går trögt. Senaste kvartalsrapporten var under marknadens förväntningar.

Omsättningen inom affärsområdet som Oracle kallar molntjänster och licenssupport ökade med 3,2 procent till 6,61 procent. Analytikerna hade förväntat sig en försäljning här på 6,71 miljarder dollar, skriver nyhetstjänsten Reuters.

Dock har Oracle slutat med att bryta ut försäljningen av molninfrastruktur, vilket lett till kritik. En analytiker säger till Reuters:

– Vi vill kunna jämföra Oracles molnverksamhet med de andra dominerande molnleverantörerna, som nyligen visat upp stark molntillväxt, men det kan vi inte eftersom det saknas specifika detaljer.

Läs mer: Klirr i kassan hos molnjättarna – när företagen lägger om it-strategi

Enligt nyhetskanalen CNBC har dock investmentbolaget KeyBanc Capital Markets sänkt sina förväntningar på Oracle framöver just som en följd av molnet. ”Oracles flytt till molnet tar längre tid än väntat, att döma av vad vi hört från kanalen”, skriver de i en analys.

Totalt sett ökade Oracle omsättningen under senaste kvartalet med bara en procent till 9,19 miljarder dollar. Vinsten ökade till 2,27 miljarder dollar, att jämföra med 2,14 miljarder motsvarande period förra året.