Chattbottar och AI som del av rekryteringsprocessen? Ja, en av tre jobbsökande kan tänka sig det, enligt en rapport om fördomsfri rekrytering från rekryteringsföretaget TNG.

Svar från drygt 1 500 personer från olika plattformar för jobbsökande ligger till grund för rapporten. Och så många som 32 procent kan tänka sig en anställningsintervju med en AI – om det innebär att bedömningen blir mer objektiv. Yngre är mer positiva än de äldre, i åldersgruppen 25 till 35 år är 37 procent med på banan när det gäller AI. Något fler kvinnor än män var också villiga att intervjuas av en AI – 35 procent.

Läs också: Unga it-proffs vill ha trevligt på jobbet – och en bra lön

Samtidigt är det en majoritet som absolut inte vill intervjuas av en AI, 53 procent. Och för personer inom it-branschen var andelen ännu högre – 59 procent.

Av rapporten framgår också att 34 procent anser att det ofta är svårt att få kontakt med den som är ansvarig för rekryteringen. Så kan de då tänka sig att ställa frågorna till en chattbot? Mönstret är detsamma som för AI-intervjun. 32 procent kan tänka sig det medan 49 procent säger blankt nej.

Bland personer under 25 år så var 45 procent beredda att ställa sina frågor till en chattbot.

Läs också: 22 tuffa frågor på anställningsintervjun – och hur du svarar på dem

I rapporten föreslås också andra sätt som teknik skulle kunna användas under en anställningsprocess. 44 procent av de jobbsökande skulle gärna vilja se hur arbetsplatsen ser ut. Om det gick att ordna med VR uppger 70 procent att de skulle uppskatta det.