På Microsofts teknikkonferens Ignite i Florida som går av stapeln den här veckan offentliggjorde Microsoft hur många som använder deras Slackutmanande chattapplikation Teams: Närmare bestämt 329 000 organisationer.

Det visar på en snabb ökning sedan starten 2017. I mars var det 200 000 organisationer som använde Teams. Och jämfört med september 2017 har det skett en dubblering, då siffran var 125 000 organisationer.
Det här skriver nyhetssajten Venturebeat.

Läs mer: Chattverktyg för företag rena getingboet – här är alternativen

Utbudet av chattverktyg riktade till företagsmarknaden har närmast exploderat de senaste åren, och flera av de stora it-leverantörerna har gjort stora satsningar på sina verktyg. Slack är pionjären, men förutom Microsoft så har Google släppt sitt Hangouts Chat och Facebook har lanserat sin lösning Workplace.

Tyvärr är det lite svårt att jämföra de här verktygen. Till exempel berättar inte Microsoft hur många individer som använder Teams. Slack däremot berättar om antalet användare. I augusti användes Slack av åtta miljoner människor varje dag, och tre miljoner av dessa genererar intäkter till bolaget.

Det är dock en riktig tuff kamp om herraväldet på den här marknaden, framför allt mellan Microsoft och Slack. Så sent som i juli släppte Microsoft en gratisversion av Teams för upp till 300 personer per arbetsplats.

Och Slack gör å sin sida stora satsningar för att ta sig in på storföretagen, som med den nya enterprise-funktionen Enterprise Key Management.