Glöm bort det där med passion, fokus och hårt arbete. Det är inte sådana klichéer som skapat superentreprenörer som Jeff Bezos eller Elon Musk enligt reportern Robert Frank på CNBC. Efter att ha följt de rikaste och mest framgångsrika entreprenörerna nära i nästan 20 år har han en annan spaning.

– Jag har upptäckt tre saker som är viktiga och det är inte det som folk brukar säga, säger han.

För det första handlar det om okunnighet. De har inte haft koll på det problem som de tänker lösa. I stället har de tvingats tänka utanför ramarna och inte avskräckts av tidigare misslyckanden. Hade Jeff Bezos börjat sin bana inom detaljhandeln och Elon Musk på General Motors – då hade de inte kunnat tänka helt nytt.

Läs också: Anställningsintervju med en AI? En av tre är okej med det

För det andra handlar det om besatthet. De är helt besatta av sin idé oavsett vad andra säger.

– De här killarna är nästan tvångsmässiga personligheter: När de kommer på något, kan de bara inte släppa det, säger Robert Frank.

För det tredje – och kanske viktigast – handlar det om en längtan att göra saker på ett annat sätt. De här personerna har det naturligt att vad det än gäller fundera på om det finns andra sätt som man skulle kunna göra det på.

Läs också: Det här är AI och så funkar det

Om Robert Franks recept fungerar är svårt att veta – hur många med just de här dragen som misslyckats, ja det förtäljer inte historien.