Qualcomm och Apple har sedan länge rykt ihop i en infekterad strid om licens- och leverantörsavtal.

Nu anklagar Qualcomm Apple för att ha stulit affärshemligheter, som de sedan passat vidare till Intel. Syftet ska ha varit att förbättra Intels chipp så mycket att Apple sedan skulle kunna byta ut Qualcomms produkter.

Läs mer: Qualcomm slår tillbaka mot Apple med egen stämning

De här anklagelserna kommer i ett tillägg i ett klagomål som lämnades in redan i november förra året, skriver nyhetsbyrån Reuters. Redan då anklagade Qualcomm Apple för att ha brutit mot licensavtalet genom att ha avslöjat konfidentiella detaljer om Qualcomms chipp för Intels ingenjörer.

Med de nya anklagelserna höjer dock Qualcomm tonläget mot Apple ytterligare genom att påstå att Apple stulit Qualcomms affärshemligheter i en ”flerårig kampanj av slarvigt, olämpligt och bedrägligt beteende… i syfte att förbättra chipp av lägre kvalitet, däribland de som tillverkats av Intel, en konkurrent till Qualcomm, för att göra sådana chipp användbara i Apple-enheter med målet att överföra Qualcomms Apple-baserade verksamhet till Intel”.

Läs mer: Efter alla bråk: Apple beredda att överge Qualcomms komponenter

Det här är senaste vändan i konflikten mellan Qualcomm och Apple som pågått sedan början av 2017 - och sista ordet lär fortfarande inte vara sagt.