E-handelsbolaget Amazon, som inte längre bara är ett e-handelsbolag, utan också livsmedelskedja, molnleverantör och så vidare tar sig nu in på ett nytt område, nämligen bostadsbyggande.

Det sker genom att de investerar i Plant Prefab, ett startupbolag som säljer monteringsfärdiga hus, både anpassade efter ensamhushåll och familjer. Företaget uppger att de använder sig av ekologiskt hållbara konstruktionsprocesser och material. Det skriver nyhetskanalen CNBC.

Läs mer: Efter att ha nått den magiska gränsen – vad kan stoppa framrusande Amazon?

Någon kanske tänker att det här ligger långt från Amazons kärnverksamhet, men då ska man komma ihåg att företaget breddat sig enormt de senaste åren, och köpt upp allt ifrån fysisk livsmedelskedja till online-baserad apoteksverksamhet.

Ännu mer logisk blir den här investeringen mot bakgrund av de investeringar som Amazon gjort i det smarta hemmet (för att ta ett exempel köpte de i början av året upp företaget Ring, som tillverkar smarta dörrklockor).

Den här investeringsrundan leds av riskkapitalbolaget Obvious Ventures, och Plant Prefab tar totalt in 6,7 miljoner dollar, skriver CNBC.