Tesla har haft mycket trubbel på sistone, men nu kan företaget ha fått något att glädjas åt. Enligt uppgifter ska nämligen elbilstillverkaren ha nått sina högt uppsatta mål om att bygga minst 50 000 exemplar av sin ”folk-elbil” Model 3 under senaste kvartalet, rapporterar nyhetssajten Electrek (som anses vara en pålitig nyhetskälla i de här sammanhangen).

Läs mer: Tidigare GM-chef: Tesla är på väg mot kyrkogården

”En trovärdig källa insatt i Teslas produktion” uppger för Electrek att fordonstillverkaren har haft en stark veckovis produktion och att de med två dagar kvar av tredje kvartalet ska ha lyckats producera över 51 000 fordon. Målsättningen var att producera mellan 50 000 och 55 000 Model 3 under tredje kvartalet.

Den här rekordproduktionen kommer under en stormig tid för Tesla. Bland annat har grundaren Elon Musk tvingats lämna ordförandeposten i företaget (även om han stannar kvar som vd) och han har stämts av amerikanska finansinspektionen (SEC) för värdepappersbesdrägeri, efter att han skrivit på sitt Twitterkonto att han funderade på att avnotera bolaget från börsen.

Läs också: Se upp Tesla! Porsches elbil Mission E blir en riktig snabbladdare

Tesla har också under senaste tiden drabbats av flera tunga chefsavhopp.