Hur gör man egentligen för att se om en person är riktigt smart? Många av oss kanske skulle kolla hur ofta en person har rätt. Svarar de rätt inom de områden som de ska vara specialiserade på? Har de ofta rätt när de förutspår att något ska ske?

Så gör inte Jeff Bezos – han gör tvärtom, skriver Inc. När han besökte företaget Basecamp för några år sedan så fick han frågan hur han hittar de smartaste personerna och nu har grundaren Jason Fried lagt ut Bezos tips på företagets blogg.

Läs också: Sex tips på hur du håller humöret uppe när du söker jobb

I stället för att leta efter hur rätt en person har så tittar han efter personer som kan erkänna att de har fel och som kan byta åsikt ofta.

Han har nämligen lagt märke till att de smartaste personerna ständigt omvärderar sin förståelse och tänker om kring problem som de redan löst. ”De är öppna för nya synpunkter, ny information, nya idéer, motsägelser och utmaningar mot deras eget sätt att tänka.”

Visst ska man ha väl genomtänkta synpunkter – men de ska betraktas som tillfälliga.

Och faktum är att modern psykologi är inne på samma linje, enligt Inc. Studier visar att personer som är mer villiga att inse att de kan ha fel gör betydligt bättre val. Att kunna ha fel tycks snarare vara ett tecken på nyfikenhet och öppenhet för information än dumhet.