Enterprise Ethereum Alliance, EEA, en organisation för blockkedjestandarder och Hyperledger, ett open source-samarbete under The Linux Foundation, meddelar nu att de går med i varandras grupper. Det skriver Computerworld.

Läs mer: 5 viktiga uppdateringar av blockkedjan Ethereum

De båda grupperna uppger att det här gemensamma medlemskapet kommer att leda till ett open source- och standardbaserat samarbete över plattformsgränser och att syftet är att snabba på utvecklingen av teknik för distribuerade liggare som riktar sig mot företag.

Ron Resnick som är chef på EEA säger till Computerworld att de båda organisationernas uppdrag inte bara är liknande utan kompatibla. De har redan i tysthet börjat arbeta tillsammans för att lära känna varandras plattformar.

Läs mer: Alla pratar om blockchain – men finns det något bakom hajpen?

– Hyperledger är mycket fokuserade på att bygga gemenskaper som i sin tur bygger en uppsättning mjukvaruprodukter och många av dem berör och implementerar Ethereum-relaterade standarder. EES är inriktat på att driva en gemenskap av organisationer kring en uppsättning standarder, och sedan certifiera applikationer mot dessa standarder, säger Resnick.