Dessutom ska Grab börja använda Microsofts Azure som sin primära molnplattform. Det här uppger Microsoft i ett pressmeddelande. Hur stor investeringen är uppger företagen emellertid inte.

Grab ska använda Microsofts produkter för att skala upp sin digitala plattform. Denna innefattar numera mer än bara taxitjänsten – däribland mobila betalningar, matleveranser och finansiella tjänster.

Läs mer: 7 viktigaste nyheterna från Microsoft Ignite

– Det här partnerskapet signalerar ett djupt samarbete med Microsoft, inom olika teknikprojekt, som big data och artificiell intelligens som kommer att förändra leveransen av tjänster och mobila lösningar i Sydostasien, säger Grabs vd Ming Maa.

Microsofts vice vd Peggy Johnson säger:

– Vårt partnerskap med Grab öppnar upp nya möjligheter till innovation både i en tillväxtregion och i en bransch som utvecklas snabbt.

Företagen uppger vidare att de arbetar med flera ”innovativa djupa teknikprojekt” inom bland annat ansiktsigenkänning med inbyggd AI (både för förare och kunder) för att ersätta gamla metoder för att kontrollera identitet.

Läs mer: Volkswagen gasar upp i molnet – väljer Azure

Grab verkar i 235 städer i åtta länder i Sydostasien, och den digitala plånboken GrabPay är en ledande aktör inom mobila betalningar i regionen.