Det var i somras som EU-kommissionen beslutade att Google ska betala 4,3 miljarder euro, omkring 45 miljarder kronor, i böter för att ha missbrukat sin dominerande ställning på operativsystem för smartphones.

Men nu har Google överklagat beslutet, rapporterar Reuters. Överklagandet är inte oväntat – redan när rekordboten tillkännagavs meddelade Google att man tänkte överklaga.

EU anklagar Google för att favorisera sina egna tjänster genom att tvinga tillverkare av Androidmobiler att förinstallera appar som Chrome och Sök. Det ses som ett sätt att hämma konsumenternas valmöjligheter och därmed konkurrensen.

Läs också: Google kan börja ta betalt för Android efter EU-domen

Google däremot svarade i ett uttalande omedelbart efter EU-kommissionens beslut: ”Android har gett mer valfrihet för alla, inte mindre. Ett levande ekosystem, snabb innovation och lägre priser är klassiska tecken på robust konkurrens. Vi kommer att överklaga kommissionens beslut.”

Det här är inte den enda strid som pågår mellan EU och Google. Sommaren 2017 beslutade kommissionen att Google skulle betala 2,4 miljarder euro, runt 25 miljarder kronor, för att ha favoriserat sina egna tjänster i sökresultaten. Även det beslutet har Google överklagat.