Just nu talas det ganska brett om vad blockkedjan verkligen ska komma att användas till. Ett område är livsmedel. Att konsumenter ska kunna ha tillgång till mat som spåras genom blockkedjeteknik.

IBM har här utvecklat IBM Food Trust baserat på deras blockkedja – och nu när de lanserar denna globalt så ansluter den franska livsmedelsjätten Carrefour. Det uppger företagen i ett pressmeddelande.

Läs också: Världens två största blockchain-grupper gör gemensam sak

Den här IBM-lösningen ska ge större spårbarhet, öppenhet och effektivitet för aktörer inom livsmedelsindustrin.

Carrefour ska ”förbättra kvaliteten på mat som säljs och ge större öppenhet och spårbarhet på Carrefour-produkter i Frankrike, Spanien och Brasilien, innan de expanderar vidare till andra länder före 2022”, skriver de i pressmeddelandet.

Från början skulle IBM Food Trust lösa problem med livsmedelsäkerhet, men den har sedan utvecklats för att optimera större delar av livsmedelsförsörjningen – för hållbarhet och produktens friskhet, för att minska avfallet och för att göra försörjningskedjan mer effektiv och transparent.

Läs också: Hård hårdvarustrid om bästa bitcoinbrytaren

Även världens största detaljhandelskedja Walmart (Carrefour är den näst största börsnoterade kedjan) använder sig av IBM Food Trust för att spåra livsmedel.