Amerikanska försvarsdepartementet Pentagons upphandling av molntjänster, med ett uppskattat värde på 10 miljarder dollar, är en av de mest omtalade molnaffärerna någonsin. Som Computer Sweden skrev förra
veckan drog sig Google ur upphandlingen på grund av att den kan stå i strid mot företagets värderingar.

Amazon Web Services som är tippade att ta hem upphandlingen, kommer dock inte fatta samma beslut. Åtminstone att döma av vad Jeff Bezos, vd för Amazon, sa under konferensen Wired25. Det skriver nyhetssajten Techcrunch.

Läs också: Google spänner sina molnmuskler i kampen mot AWS och Microsoft

– Ibland är uppgiften för det seniora ledarskapet att fatta rätt beslut även om det är impopulärt. Och om de stora teknikföretagen ska vända ryggen åt det USA:s försvarsdepartement efterfrågar så kommer det här landet att få problem.

Bezos sa vidare:
– Teknik har alltid två sidor. Du vet att det finns sätt den kan missbrukas på, och det finns sätt att nyttja den, och det är ingenting nytt.

Budgivningen för det här kontraktet, som går under namnet Jedi – Joint Enterprise Defense Infrastructure – stängde förra fredagen. Kontraktet omfattar både plattformstjänster och infrastruktur i molnet och kan bli så långt som tio år.