Framför allt är det finansbranscherna som driver på investeringarna i blockkedjeteknik.

Enligt en ny undersökning från ABI Research kommer omsättningen för blockkedjan totalt att uppgå till 10,6 miljarder dollar, nästan 96 miljarder kronor om lite drygt fem år, 2023.

Läs mer: Livsmedelsjätte tar hjälp av blockkedjan för att öka matkvaliteten

Den största delen av omsättningen härrör från mjukvara och tjänster. Det skriver amerikanska Computerworld.

Samma undersökning visar att det är multinationella storföretag som står för en stor del av pilotprojekten inom det här området. It-jättar som IBM, Microsoft, Amazon, SAP, HPE och Oracle satsar också på olika former av blockkedjan-som-tjänst, och där de möjliggör integration med existerande programvara och molntjänster.

Läs mer: IBM och Maersk sjösätter sin blockkedjebaserade fraktlösning

Michela Menting som är analyschef på ABI Research säger till Computerworld att blockkedjan så här långt har varit populär för att lösa problem i den globala leveranskedjan hos olika företag.

– Blockkedjan används för att lösa komplexa problem runt transparens, effektivitet och kostnader. Framgångsrika piloter hos företag som Walmart och Maersk för att spåra och övervaka produkter i en global skala utvecklas till kommersiella plattformar som kommer att vara redo för marknaden redan inom ett par månader.