Microsoft betalade 27 miljarder dollar för Linkedin, vilket gör det sociala nätverket för yrkesmänniskor till företagets dyraste förvärv någonsin.

Läs mer: Här är Nadellas svindlande lön efter Microsofts rekordår

Nu kommer Microsoft att binda vd:n Satya Nadellas och andra toppchefers kompensationer till hur Linkedin presterar. Det här är senaste beviset på hur viktigt Microsoft anser att Linkedin är i jakten på nya tillväxtkanaler vid sidan av kärnaffären mjukvara. Det skriver nyhetskanalen CNBC.

En faktor som kommer att utvärderas är hur aktiva inloggade medlemmar är på det sociala nätverket, både på desktops och i mobilen, och hur detta utvecklas under en treårsperiod.

Det här kommer sedan vara en beståndsdel i Microsofts kompensation inte bara till Satya Nadella utan också till finansdirektören Amy Hood och ytterligare ett par toppchefer.

Läs mer: Linkedin nyckeln till Microsofts fortsatta dominans

Som Computer Sweden skrev förra veckan tjänade Nadella under 2018 hisnande 25,8 miljoner dollar (nästan 223 miljoner kronor) genom en kombination av lön, bonusar och aktiebelöningar.

Även om Linkedins prestationer redan utvärderas så är det inte förrän 2020 som nätverkets prestationer kommer att kopplas till toppchefernas löner. Fortfarande är dock hur Microsoft presterar i molnet den överlägset viktigaste faktorn i det här sammanhanget.