Det finns en del att vässa på när det gäller rekryteringsprocessen visar en ny rapport som rekryteringsföretaget TNG gjort bland drygt 1 500 ingenjörer och tekniker.

85 procent av dem anser att rekryteringsprocesserna tar för lång tid. Och 55 procent uppger att de aldrig får information om varför deras ansökan inte längre är aktuell.

De efterlyser en transparent process och 67 procent vill kunna ha full insyn i den medan 20 procent nöjer sig med att bara ta del av viktig information. Bara 13 procent vill ha lite eller ingen information alls under processen.

Nio av tio vill få besked med en gång när de inte längre är aktuella för ett jobb de sökt.

Läs också: Svårt att jobba i öppna kontorslandskap? Här är skygglapparna som löser problemet

Redan i platsannonsen vill en majoritet få reda på varför jobbet är ledigt samt vilka utvecklingsmöjligheterna och anställningsvillkoren är.

Viktigast att ta upp under anställningsintervjun är vilka förväntningar som finns på nyanställda, utvecklingsmöjligheterna på sikt samt att få en presentation av företaget.

Nymodigheter i rekryteringsprocessen möts med en viss skepsis. Bara 23 procent tycker en intervju med en AI-robot skulle vara okej och 44 procent uppger att de tycker videointervjuer är obekvämt.

När det handlar om presentationen av sig själv i jobbsökandet så är 53 procent positiva till att inte uppge ålder, 48 procent skippar gärna foto och 47 procent tycker att anonyma ansökningar är bra.