Microsoft slår analytikernas förväntningar både när det gäller omsättning och vinst under första kvartalet i deras brutna räkenskapsår. Detta som en följd av att fler organisationer börjar använda sig av deras Azure-molntjänster.

Nyhetsbyrån Reuter skriver att Microsoft nu slagit analytikernas förväntningar i mer än två år, som en följd av att företag går från egna datahallar till molnet.

Läs mer: Här är Nadellas svindlande lön efter Microsofts rekordår

Det som Microsoft kallar commercial cloud revenue, och som innefattar Azure, ökade med 47 procent jämfört med motsvarande period förra året och omsätter nu 8,5 miljarder dollar.

Dock är det fortfarande Amazon Web Services som är ledande på den här marknaden med en marknadsandel på över 30 procent, enligt analyshuset Canalys.

Försäljningen inom Microsofts pc-division, som är den största verksamheten, ökade med 14,6 procent till 10,75 miljarder dollar. Också det var över förväntan, skriver Reuters. Den här enheten innehåller Windows-programvaran, Xbox, online-annonser och Surface-datorerna. Den stora tillväxtmotorn här är Xbox, vars omsättning ökade med 44 procent.

Läs mer: Volkswagen gasar upp i molnet – väljer Azure

Produktivitetsenheten med bland annat Office 365 ökade med 18,6 procent till 9,77 miljarder dollar.

Totalt sett ökade Microsoft omsättningen till 29,08 miljarder dollar från 24,54 miljarder. Analytikerna hade väntat sig en omsättning på 27,90 miljarder.