Oracles grundare, som i dag också är företagets teknikchef, Larry Ellison, är inte bara framgångsrik – han är också känd för sitt ego och sina hårda utspel mot konkurrenter. Så kanske är det inte så konstigt att han har funnit en själsfrände i Teslas och Space X grundare och vd Elon Musk som, precis som han, är framgångsrik men också känd för att inte skräda sina ord.

Läs också: Elon Musk kan äntligen fira – nu går Tesla med vinst

Vid konferensen Oracle Openworld i slutet av förra veckan avslöjade Larry Ellison vid ett möte med finansanalytiker att han är en tung investerare i Tesla, skriver CNBC.

– Min näst största investering, kommer jag att avslöja nu, jag är säker på att folk vet att jag är nära vän med Elon Musk och jag är en mycket stor investerare i Tesla, säger han.

Larry Ellison anser också att mediebevakningen av Elon Musk är alltför hård och kortsiktig. Han ondgör sig över hur Wall Street Journal skrivit sådant som att Elon Musk rökt på och hur han tvingats att få in mer pengar.

Läs också: Se upp Tesla! Här är elbilarna som utmanar Model 3 och Model S

– Varför ska jag tro på er i motsats till min vän Elon när jag är ute och tittar på de här raketerna som jag tycker är riktigt coola och ni sitter där framför era Macdatorer och skriver en artikel som säger att Elon är en idiot?

Hur mycket han investerat i Tesla avslöjar han dock inte. Larry Ellison beräknas ha en förmögenhet på runt 59 miljarder dollar, knappt 540 miljarder kronor.