ÅF är verksamt inom branscher som energi, industri och infrastruktur, och affären gäller IFS Applications 10. Målet är att få en framtidssäkrad it-plattform som ska stödja affärskritiska processer över ÅF:s olika affärsenheter, regioner och länder. Enligt IFS kan det produkten användas till alla typer av projekt, från små tids- och materialbaserade till stora och mer komplexa implementeringar.

IFS Applications ska initialt rullas ut i Sverige, följt av Norge, Danmark, Finland, Schweiz och Tjeckien, och arbetet startas nu under pågående kvartal. IFS-lösningen kommer att omfatta stöd för projektledning, inköp, ekonomistyrning, försäljning och service och kommer att drivas i IFS Managed Cloud.

Läs också: IFS plockar vd från värsta rivalen: ”alla gillar en underdog”

– Vi letade efter en modern och användarvänlig lösning för att stödja hela vårt erbjudande i vår globala organisation. Vi ville också ha en partner med stark lokal närvaro här i Skandinavien och en leverantör som kunde stödja oss, både i vår nuvarande verksamhet och i framtiden, säger Magnus Berger, ansvarig för ÅF:s Performance Management-avdelning.

– ÅF är ett av Sveriges mest respekterade varumärken och vi är mycket stolta över att ha blivit utvalda för att stödja företagets framtida tillväxt och värdeskapande. Denna strategiskt viktiga affär är ytterligare bevis på styrkan i vår lösning och vår ledande ställning inom projektbaserade branscher. Vi ser fram emot att samarbeta med ÅF för att rusta de anställda med bättre verktyg och driva produktiviteten inom hela koncernen, säger Elni Kullmer, chef för IFS i Skandinavien.