Det indiska bolagets Digital Engineering Centre som öppnades nu i veckan är beläget i Lindholmen Science Park. Planen är att det ska fungera som ett nearshore-utvecklingscenter för LTTS-kunder i regionen.

Men även om kontoret är nytt har LTTS redan jobbat en hel del mot Göteborg. Flera av de största företagen i Norden har samarbetet med det indiska ingenjörsbolaget under tio år. Bland annat har LTTS varit med och utvecklat teknik för industrigiganter som Volvo Cars, Scania och Vestas.

Det nya centret i Göteborg ska främst fungera som ett centre of excellence inom fordons- och digitalteknik. Men man kommer också att kunna utveckla teknik för industrivertikaler och för kunder utanför fordonsindustrin. LTTS har sedan tidigare ett utvecklingscenter i Stockholm.

– Vårt nya ingenjörscenter i Göteborg kommer ha en integrerande roll för att underlätta utvecklingen av digitala innovationer för våra kunder inom den autonoma fordonsindustrin i Norden. Vi är en global organisation med ett lokalt tankesätt och genom vårt dedikerade ingenjörscenter i Göteborg vill vi främja digitala teknologier och vi ser fram emot att utveckla banbrytande tjänster och lösningar för våra kunder, säger Amit Chadha, som ansvarar för försäljning och affärsutveckling på LTTS.

Läs mer: Nu rullar svenska techbolag in hos biljättarna – "medvind för autotech”