Det ska vara en vägledning till artificiell intelligens – allt från maskininlärning och mer allmän AI till neurala nätverk. Det här berättade Cindy Rose, vd för Microsoft i Storbritannien under eventet Future Decoded i London i går, rapporterar ZDNet.

Syftet är att tackla kompetensbristen på AI-området som råder både i näringslivet och på universitet och högskolor.

Det första av de här programmen Microsoft AI Academy, kommer att köra utbildningssessioner, både online och face-to-face, och den riktar sig både till ledare på företag och inom offentlig sektor, till utvecklare och startups.

– Den här akademien ska hjälpa till att utveckla praktiska AI-förmågor, utbildning och certifiering för kunder och partners, uppgav Cindy Rose.

Hon tillade att Microsoft också kommer att använda programmen för att utbilda företagets egna anställda.

Men förutom att utbilda de som redan har en anställning ska Microsoft också delta i ett program som syftar till att utbilda nästa generations systemutvecklare och maskininlärningsutvecklare. Med den här satsningen ska de försöka tackla problemet att de ledande forskare inom området flyttar från universiteten till privat sektor. Här ska Microsoft bland annat bistå med stipendier, möjligheter till praktik och konsulttjänster.

Läs mer:

Det här är AI och så funkar det

Nu vill it-jättarna demokratisera AI – ”alla” ska kunna använda tekniken