För ungefär ett år sedan köpte systemintegratören Shibuya Crossing lagrings- och backupbolaget Morex. Nu är det dags för nästa förvärv där man vill stärka sin närvaro på den svenska västkusten. Detta genom att köpa Datagiganten, som trots sitt namn är ett ganska litet bolag med endast tre anställda.

Men vd Kjell Olsson säger att placeringen på västkusten är strategiskt viktig för Shibuya eftersom det ökar möjligheterna att ta hem mer omfattande serviceavtal i regionen, inte minst i form av lokala servicetjänster med resurser som snabbt kan vara på plats.

– Vi växer kontinuerligt inom drift och support och många av våra kunder har verksamheter runt om i landet. Med förvärvet av Datagiganten kommer vi närmare våra kunder, säger han och fortsätter:

– Datagiganten är en mindre, men mycket kompetent, aktör som vi haft ögonen på länge och som kompletterar oss väl, så när möjlighet gavs var det inte mycket att fundera på. Vi har redan börjat föra diskussioner med kunder om de möjligheter som öppnas genom detta. Det känns enormt kul att nu också sätta upp skylten i Göteborgsregionen.

Läs mer: Efter IBM:s jätteaffär: De kan bli nästa it-företag att köpas upp

Läs mer: Kan konsultjättens cobolkurs kirra kompetensbristen? Här är veckans it-affärer