Vi skrev nyligen om det hajpade svenska AI-bolaget Peltarion. Nu har franska konsultjätten Sopra Steria fått upp ögonen för bolaget och dragit igång ett partnerskap med det. Framför allt handlar det om att man vill stärka sitt erbjudande inom operationell AI och avancerad dataanalys, vilket ses som en viktig beståndsdel när man ska hjälpa sina kunder med den digitala transformationen.

Björn Leufstedt
Björn Leufstedt, Sopra Steria.

– På Sopra Steria har vi de senaste åren gjort en medveten satsning på att bygga kompetens och leveransförmåga inom AI och avancerad dataanalys. Idag är AI-förmåga något nästan alla våra kunder har med i målbilden för sin digitala transformation. Med Peltarion-partnerskapet och deras ledande plattform för operationell AI har vi nu ännu bättre förutsättningar att hjälpa våra kunder att nå den målbilden, säger Björn Leufstedt, expert inom avancerad dataanalys på Sopra Steria.

Luka Crnkovic-Friis
Luka Crnkovic-Friis, Peltarion.

– Nyckeln till att få fram AI:s fulla potential är att göra den operationell. Peltarion gör det möjligt för människor att skapa verkliga, skalbara AI-lösningar för att kunna leverera affärsvärde så snabbt som möjligt. Vi är glada över att kunna samarbeta med Sopra Steria, eftersom vi vill att fler företag och organisationer ska kunna få tillgång till operationell AI-teknologi, säger Luka Crnkovic-Friis, vd och grundare av Peltarion.

Läs mer: AI för alla – så ska Peltarion bli nästa techsuccé från Stockholm