Det Linköpingsbaserade bolaget Ida Infront, som ägs av Addnode Group, har under de senaste åren jobbat med att sälja e-arkiv till kommuner.

Den senaste affären har gjorts med 15 kommuner i Dalarna. Avtalet har tecknats på fem år och omfattar Ida Infronts e-arkiv Iipax Archive med tillhörande tjänster, och det initiala ordervärdet är cirka 1,7 miljoner kronor.

De 15 kommuner som ingår i affären är Falun, Borlänge, Ludvika, Avesta, Mora, Leksand, Hedemora, Säter, Rättvik, Smedjebacken, Malung-Sälen, Gagnef, Älvdalen, Orsa och Vansbro.

– Vi ser fram emot att samarbeta med Ida Infront angående digital arkivering. Ett e-arkiv är ett viktigt verktyg i dalakommunernas digitaliseringsarbete, säger de båda projektledarna Joanna Karabay och Brittmari Niglis i samstämmig ton.

– Vi är mycket glada och stolta över att vinna denna upphandling. Med Iipax Archives omfattande funktionalitet har vi kunnat tillgodose kommunernas krav. Resultatet visar återigen att det är den e-arkivprodukt som tillsammans med Ida Infronts tjänster är mest konkurrenskraftig, säger Ida Infronts vd Stefan Jonegård.

Läs också: Upphandlingen av e-arkiv avbryts – ingen aktör höll måttet