Husqvarna och konsultbolaget Sogeti har tillsammans dragit igång ett utvecklingscenter för forskning och utveckling inom Robotics. I det nya centret, som ligger i indiska Mumbai, ska Husqvarna ta fram nya smarta produkter. Den produkt som är i fokus från början är robotgräsklipparen, där man vill utveckla tekniken ytterligare och snabbare kunna få ut produkter.

De båda bolagen har samarbetat sedan tidigare. Bland annat om en lösning som gör att användarna kan kontrollera, styra och positionera sin robotgräsklippare via en app. Och även om det är gräsklipparna som står i centrum på centret nu så tror de båda bolagen att de även kommer att jobba med IoT-lösningar för andra uppkopplade produkter för utomhusbruk.

– Vår förmåga att innovera och ligga före branschtrenderna är avgörande för vår ambition att fortsätta vara marknadsledande. Att samarbeta med Sogeti kring vår R&D-verksamhet är ett viktigt strategiskt steg för oss. Vi har mycket gemensamt, särskilt vår passion för att locka till oss begåvade talanger och att använda innovation för att vara mer framgångsrika och få ännu nöjdare kunder, säger Lars Roos, global chef för R&D på Husqvarna.

– Vi brinner för att skapa värde och konkreta, innovativa lösningar med smart teknik för våra kunder. Det här nya centret som vi lanserar tillsammans med Husqvarna passar på ett naturligt sätt in i vår egen strategi att fokusera på att stötta våra kunder att arbeta disruptivt med innovativa lösningar och bidra med vår expertis, säger Thobias Dencker, försäljningschef på Sogeti Sverige.

Läs också:

Volvo utvecklar självkörande taxi i Kina

Kommunala e-arkiv – en riktig daladans