Robyn Denholm har suttit i Teslas styrelse sedan 2014, vid sidan av sitt ordinarie arbete som finansdirektör på telekomjätten med det snarlika namnet Telstra – ett jobb som hon nu lämnar för att fokusera på den nya ordförandeposten. Det uppger Tesla i ett pressmeddelande. 

"Jag tror på det här företaget. Jag tror på uppdraget och ser fram emot att hjälpa Elon och Tesla-teamet att uppnå långsiktig lönsamhet och öka aktieägarnas värde på lång sikt", säger Robyn Denholm i pressmeddelandet.

Att Musk skulle lämna ordförandeskapet i Tesla var en del av den överenskommelse som gjordes med amerikanska finansinspektionen SEC efter de beryktade tweets han skrev om att han ville köpa ut Tesla från börsen – något han senare backade ifrån.

Nya ordföranden Robyn Denholm kommer alltså närmast från Telstra men har en gedigen bakgrund inom både it-branschen och fordonsindustrin. Hon har varit finanschef och operativ chef på Juniper Networks och innehaft ledande roller på Sun Microsystems och Toyota.

Efter ett kämpigt första halvår med produktionsproblem och chefsflykt har Tesla rapporterat ett antal positiva nyheter senaste tiden. Under tredje kvartalet nådde de både sina produktionsmål och rapporterade om vinst för perioden.

Läs mer: Tesla släpper en billigare version av ”folk-elbilen”