Det säger han i en intervju med amerikanska nyhetskanalen CNBC.

– Vi tror verkligen att alla företag i framtiden kommer att drivas av molnet. Vi är mycket glada att kunna bygga den här molninfrastrukturen i en ny digital era och stödja alla typer av företag, säger han.

– Jag tror att molninfrastruktur kommer att bli huvudverksamhet för Alibaba i framtiden.

Den kinesiska e-handelsjätten växer mycket snabbt. Senaste kvartalet ökade de omsättningen med 90 procent jämfört med samma period förra året, vilket innebar en omsättning på ungefär 820 miljoner dollar.

Molnet stod för sju procent av den totala omsättningen, vilket innebär att den delen också växer mycket snabbt – för ett år sedan stod molnet för fem procent av den totala omsättningen.

Alibaba har tidigare i Computer Sweden pekat ut Norden som en viktig marknad för deras molninfrastruktur.
I ett mejl uppgav en talesperson för bolaget.

– De nordiska länderna har varit ledande inom innovation, kreativitet och teknik. Det är också ett nav för många teknikföretag och flera multinationella företag. Så vi ser stora möjligheter i den här marknaden. Vi ser fram emot att hjälpa nordiska företag med vår teknik och expertis inom molnet och AI så att de ska kunna växa internationellt, och göra deras verksamhet mer effektiv och kapa kostnader. Genom att kombinera kraften i den innovation och kreativitet som finns i de nordiska länderna med vår tekniska kapacitet, kommer vi vara med och främja innovation i regionen.

Läs mer: Nu blickar kinesiska jätten Alibaba mot Norden: ”vi ser stora möjligheter”

Läs mer: Har Google någon chans mot AWS och Microsoft i slaget om Norden?