CGI och Bankgirot tar nu sitt tidigare samarbete till nästa nivå. Det nya outsourcingavtalet är på fem år med möjlighet till förlängning i upp till två år. Avtalet är värt cirka 300 miljoner kronor räknat på fem år.

CGI ska dels stödja Bankgirot med förvaltning och utveckling av it-systemen. Och dessutom går en del av medarbetarna på Bankgirots it-avdelning över till CGI, samtidigt som delar av utvecklingsarbetet förläggs till CGI:s Global Delivery Center i Östersund.

– Vi har arbetat tillsammans med Bankgirot under en längre tid och känner varandra väl. Att nu få möjligheten att utöka uppdraget och att få vara med på nästa steg i Bankgirots spännande resa känns verkligen roligt. CGI är idag förmodligen den ledande leverantören av system för finansiella transaktioner i världen med många stora banker och institut på kundlistan. Att jobba med Bankgirot är ett viktigt uppdrag för oss, säger CGI:s Sverigechef Pär Fors.

CGI konstaterar att Bankgirot har en lång tradition av innovation inom finansiella tjänster, och nämner lösningar som autogiro, e-faktura och inte minst ”Betalningar i realtid”, den plattform som finns bakom Swish.

För CGI är det nu tio årsjubileum på Bankgirot, då man hanterat delar av deras it-verksamhet sedan 2008. Det nya avtalet, som träder i kraft den 1 december, inkluderar utöver leveransen från Östersund även agil applikationsförvaltning för drift och agil systemutveckling.

– Bankgirot har en ambition att ta betalningarna i Sverige till nästa nivå när det gäller säkerhet och effektivitet. I den förändring som nu pågår på Bankgirot är CGI en mycket god partner, säger Jeanette Jäger, vd på Bankgirot.

Läs också: 
Här är bolagen som ska förse södra Sverige med resurskonsulter